Pełne menu cateringowe

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszą Ofertą Cateringową.

Zupy dostarczane są w kociołkach grzewczych z podłączeniem do prądu, natomiast wszystkie przekąski ciepłe w specjalnych podgrzewaczach.
Wszystkie wybrane przez Państwa przekąski zimne serwujemy z szykownym przyozdobieniem z warzyw i owoców na eleganckich metalowych lub porcelanowych paterach (gotowe do podania na stole).

Gotowe i przystrojone dania dostarczymy do firmy i do domu. W obrębie Szczecina zapewniamy dowóz gratis!

Na Państwa życzenie przygotujemy ofertę wstępną wraz z wyceną. Prosimy o przesłanie informacji na temat wstępnej ilości zaproszonych Gości, planowanego budżetu oraz terminu realizacji cateringu

na adres e-mail: paulina.kosior@santorinibar.pl lub catering@santorinibar.pl

Minimalne zamówienie to 5 porcji/sztuk z jednego rodzaju potrawy. Minimalna kwota zamówienia 500 zł.

Bufet ciepły

Zupy:

  • Krem z batatów ze szczypiorkiem
  • Krem z borowików
  • Krem z brokułów z grzankami
  • Krem z pomidorów z Mozzarellą Galbani
  • Krem z pieczonych czerwonych warzyw ze świeżą pietruszką
  • Krem z cukinii i zielonej soczewicy z curry
  • Rosół z makaronem
  • Pikantna gulaszowa
  • Żurek z białą kiełbasą
  • Barszcz ukraiński
  • Pomidorowa z makaronem
  • Ogórkowa

Wieprzowina:

  • Karkówka duszona w sosie własnym
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i Fetą w sosie serowym
  • Polędwiczki wieprzowe owijane boczkiem w sosie z podgrzybków
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane wędzonym serem i suszonymi pomidorami owinięte szynką dojrzewającą w pikantnym sosie pomidorowo – ziołowym
  • Saszetki schabowe wypełnione grzybami w sosie pieczeniowym
  • Pieczony schab z kolorowym pieprzem w sosie węgierskim
  • Schab w sosie grzybowym
  • Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w glazurze miodowej w klasycznym sosie pieczeniowym
  • Wolno pieczony schab nadziany suszonymi pomidorami na włoskim sosie Napoli

Drób:

  • Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem Feta w sosie serowym
  • Filet z kurczaka w tradycyjnej panierce z ananasem zapiekany serem
  • Filet z kurczaka w panierce biszkoptowej
  • Filet z kurczaka w sosie serowo – brokułowym
  • Grillowany filet z kurczaka nadziewany serem Mozzarella i suszonymi pomidorami
  • Grillowany filet z kurczaka nadziewany szynką i brokułami w sosie śmietanowym
  • Filet z kurczaka zawijany w boczku z sosem paprykowym
  • Pierś drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem Cheddar
  • Grillowany filet drobiowy soute z pomidorem zapiekany Mozzarellą
  • De’volaille z masełkiem i pietruszką
  • Gniazdka drobiowe z farszem z pieczarek zapieczone Mozzarellą na pomidorowo-ziołowym sosie
  • Kotlet szwajcarski z drobiu z aromatycznym serem Mimolette
  • Udo z kurczaka faszerowane szpinakiem

Ryby:

  • Miruna na czosnkowym szpinaku zapiekana serem
  • Dorsz w czerwonym Pesto z płatkami prażonych migdałów
  • Filet z dorsza na pieczonych batatach z zielonym Pesto i płatkami chilli
  • Polędwica z dorsza na carpaccio z marchewki z żurawiną i świeżą kolendrą
  • Filet z sandacza w sosie chrzanowo – buraczkowym
  • Łosoś pieczony w ziołach
  • Tilapia z kruszonką ziołową na sosie pomidorowo-karczochowym

Dodatki skrobiowe:

  • Szpinakowe Gnocchi w sosie bazyliowym
  • Pieczone ziemniaki w ziołach
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ryż kolorowy
  • Kasza jaglana / bulgur
  • Kluski śląskie z okrasą

Dodatki warzywne:

  • Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
  • Colesław tradycyjny
  • Surówka z kapusty pekińskiej i kolorowych warzyw
  • Buraczki z cebulką
  • Mizeria
  • Ratatouille (cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pomidor)

Przekąski mięsne:

  • Naleśniki z farszem meksykańskim zapieczone serem
  • Szaszłyk drobiowy w słodko-kwaśnej marynacie z kolorowymi warzywami
  • Panierowane kapelusze pieczarek nadziewane szynką i serem Mozzarella
  • Pierogi mięsna z okrasą

Przekąski wegetariańskie:

  • Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Krokiety ze szpinakiem i serem Feta
  • Krokiety z serem i pieczarkami
  • Kotleciki warzywne z ciecierzycą
  • Klopsiki z cukinii i kaszy jaglanej na salsie pomidorowej
  • Kotlety z soczewicy z sosem pomidorowym
  • Szaszłyk warzywny (cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula
  • Risotto z warzywami

Bufet zimny:

Przekąski mięsne:

  • Mięsa pieczone: polędwiczka wieprzowa z pudrem pietruszkowym, karkówka w marynacie z suszonych grzybów, schab ze śliwką (chrzan, ćwikła)
  • Ruloniki z szynki wypełnione nadzieniem chrzanowo – pieczarkowym
  • Ruloniki z tortilli z szynką i suszonymi pomidorami
  • Fileciki z kurczaka w panierce słonecznikowo – migdałowej z dipem ziołowym
  • Wrapy z kurczakiem i warzywami w rożku z tortilli
  • Polędwiczki drobiowe w panierce kukurydzianej z sosem tatarskim
  • Ruloniki z tortilli z kurczakiem, twarożkiem chilli, kukurydzą i świeżymi warzywami
  • Mini croissant z boczkiem, twarożkiem i szalotką
  • Mini burger drobiowy w Panko w bułce z dodatkami
  • Mini burger wołowy z sosem BBQ w bułce z dodatkami

Przekąski rybne:

  • Ruloniki z tortilli z łososiem wędzonym i warzywami
  • Krewetki w cieście ziemniaczanym z sosem słodko – pikantnym
  • Siekany tatar ze śledzia z jabłkiem i orzeszkami pinii
  • Sałatka śledziowa z mango i awokado
  • Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i serkiem
  • Krewetki smażone w Panko podane z dipem mango

Przekąski wegetariańskie:

  • Roladki z cukinii faszerowane Mozzarellą i suszonymi pomidorami
  • Ruloniki z tortilli z guacamole i świeżymi warzywami
  • Ruloniki z tortilli z hummusem i warzywami konserwowymi
  • Roladki z grillowanego bakłażana z musem z ciecierzycy
  • Krakersy z pastą pomidorową i świeżą bazylią
  • Słupki świeżych warzyw
  • Wybór past: Guacamole, Hummus, pasta z pieczonej papryki

Kanapki koktajlowe (bagietka / pieczywo razowe):

  • Wędliny(różne rodzaje), ser żółty, sałata, pomidor, ogórek świeży, warzywa dekoracyjne, masło
  • Łosoś wędzony, jajko, kapary, sałata, warzywa dekoracyjne, Mascarpone
  • Kurczak orientalny, ananas, kukurydza, sałata, masło
  • Schab pieczony, sos tatarski, kurka marynowana, masło
  • Serek twarogowy, ogórek konserwowy, jajko, papryka świeża, szczypior, warzywa dekoracyjne
  • Mozzarella Galbani, pomidor, bazylia, zielone Pesto
  • Pasta jajeczna, kolorowe warzywa, kiełki

Koreczki:

  • Mozzarella Galbani mini, pomidor koktajlowy, bazylia
  • Trójkąciki panierowane sera Camembert z winogronem
  • Kulki mięsne w otoczce sezamowej z mini warzywami konserwowymi
  • Melon owijany w szynce dojrzewającej z rukolą
  • Tradycyjne: wędlina, ser żółty, warzywa konserwowe

Rożki z ciasta francuskiego:

  • ze szpinakiem i serem Feta
  • z serem i pieczarkami
  • z pikantnym nadzieniem mięsnym
  • z bekonem i serem

Tartinki (w kruchych babeczkach):

  • z pastą guacamole
  • z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem
  • z serkiem śmietankowym, szynką dojrzewającą i oliwką
  • z pastą paprykową i oliwką
  • z pastą szczypiorkową i wędzonym łososiem

Sałatki:

  • Caprese z Mozzarellą, pomidorami i bazylią
  • Z kurczakiem grillowanym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos: winegret/curry/jogurtowy/czosnkowy)
  • Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ananasa, brzoskwini (sos winegret – malinowy)
  • Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Grecka z serem Feta, czarnymi oliwkami i krążkami czerwonej cebuli na kompozycji ogórka i pomidora (sos winegret)
  • Cezar z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos Cezar)
  • Makaronowa z tuńczykiem, brokułami, oliwkami, jajkiem
  • Makaronowa z Fetą, oliwkami, suszonymi pomidorami, papryką, czerwoną cebulą, ogórkiem i oliwą z oliwek
  • Meksykańska z makaronem, czerwoną fasolą i kukurydzą

Bufet słodki:

Desery:

  • Mini panna cotta z musem malinowym
  • Mini tiramisu
  • Leśny mech
  • Deser mango z nasionami chia
  • Mini Pavlova
  • Kolorowe Muffinki dla dzieci z nadzieniem czekoladowym lub owocowym
  • Kolorowe Donuty

Ciasta:

  • Orzechowiec
  • Tiramisu
  • Z owocami i galaretką
  • Snickers
  • Sernik
  • Jabłecznik
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pustyPowrót do wyboru cateringu