Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszą Ofertą Cateringową.
Zupy dostarczane są w kociołkach grzewczych z podłączeniem do prądu, natomiast wszystkie przekąski ciepłe w specjalnych podgrzewaczach.
Wszystkie wybrane przez Państwa przekąski zimne serwujemy z szykownym przyozdobieniem z warzyw i owoców na eleganckich metalowych lub porcelanowych paterach (gotowe do podania na stole).
Gotowe i przystrojone dania dostarczymy do firmy i do domu. W obrębie Szczecina zapewniamy dowóz gratis!
Na Państwa życzenie przygotujemy ofertę wstępną wraz z wyceną. Prosimy o przesłanie informacji na temat wstępnej ilości zaproszonych Gości, planowanego budżetu oraz terminu realizacji cateringu
na adres e-mail: paulina.kosior@santorinibar.pl lub catering@santorinibar.pl
Bufet ciepły
Zupy:
- Krem z batatów z czerwoną cebulką i szczypiorkiem
- Krem z borowików
- Krem z brokułów z grzankami
- Krem z pomidorów z Mozzarellą Galbani
- Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym
- Krem z pieczonych buraków z kozim serem, miodem i melisą
- Krem z selera z topinamburem
- Rybna z łososiem i owocami morza
- Zupa curry z ryżem, zielonym groszkiem i papryką
- Zupa serowa z grzankami
Cielęcina:
- Eskalopki cielęce w chrupiącej panierce serowej
- Roladki cielęce z szynką dojrzewającą
- Roladki cielęce nadziewane boczkiem i wędzonym serem w sosie z suszonych pomidorów
- Medaliony cielęce duszone w sosie grzybowym
- Cielęcina zawijana z grzybami w sosie paprykowym
Wieprzowina:
- Karkówka grillowana w ziołach z dipem czosnkowym
- Sakiewka z karkówki z papryką i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe nadziewane wiśniami w bekonie serwowane w sosie własnym
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i Fetą w sosie serowym
- Polędwiczki wieprzowe owijane boczkiem w sosie z podgrzybków
- Polędwiczki wieprzowe nadziewane wędzonym serem i suszonymi pomidorami owinięte szynką dojrzewającą w pikantnym sosie pomidorowo – ziołowym
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej faszerowane chrzanem owijane boczkiem
- Eskalopki wieprzowe ze schabu w sosie z suszonych pomidorów
- Saszetki schabowe wypełnione grzybami w sosie pieczeniowym
- Pieczony schab z kolorowym pieprzem w sosie węgierskim
- Schab w sosie grzybowym
Drób:
- Pierś z kaczki pieczona w mandarynkach w sosie z dodatkiem majeranku
- Pierś z kaczki w winnym sosie porzeczkowym
- Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem Feta w sosie serowym
- Filet z kurczaka w tradycyjnej panierce z ananasem zapiekany serem
- Filet z kurczaka w panierce kukurydzianej
- Filet z kurczaka w sosie serowo – brokułowym
- Grillowany filet z kurczaka nadziewany serem Mozzarella i suszonymi pomidorami
- Grillowany filet z kurczaka nadziewany szynką i brokułami w sosie śmietanowym
- Filet z kurczaka zawijany w boczku z sosem paprykowym
- Pierś drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem Cheddar
- Grillowany filet drobiowy soute z pomidorem zapiekany Mozzarellą
- Pierś z kurczaka nadziewana oliwkami, papryką i selerem naciowym
- Kieszonka drobiowa faszerowana kiełbasą chorizo i papryką
- Delikatna pierś z kurczaka marynowana w jogurcie
- Pierś z kurczaka w serowej panierce z czerwonym Pesto
- Filet z indyka w panierce z kaszy jaglanej
- Polędwiczki z indyka w panierce orzechowej
- Eskalopki z indyka w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem jalapeno
- Pierś z indyka zapiekana z żurawiną i białą Mozzarellą
- Grillowany filet z indyka na puree buraczano-chrzanowym
- Udo z kurczaka faszerowane szpinakiem
Ryby:
- Miruna na czosnkowym szpinaku zapiekana serem
- Miruna w ziołach na talarkach z batatów i buraka
- Dorsz w czerwonym Pesto z płatkami prażonych migdałów
- Filet z dorsza na pieczonych batatach z zielonym Pesto i płatkami chilli
- Polędwica z dorsza na carpaccio z marchewki z żurawiną i świeżą kolendrą
- Filet z sandacza w sosie chrzanowo – buraczkowym
- Łosoś pieczony w folii w zielonym Pesto
- Grillowany łosoś serwowany z krewetkami Black Tiger w sosie kaparowo – oliwkowym
- Tilapia z kruszonką ziołową na sosie pomidorowo-karczochowym
- Sandacz w marynacie z cytrusów
Dodatki skrobiowe:
- Gnocchi w sosie śmietanowym
- Gnocchi w sosie szpinakowym
- Talarki ziemniaczane z patelni
- Pieczone ćwiartki ziemniaków z rozmarynem
- Puree z ziemniaków z dodatkiem pomidorów zielonego groszku i marchewki
- Puree ziemniaczano – kalafiorowe
- Ziemniaki owijane boczkiem
- Ryż kolorowy
- Kasza jaglana / bulgur
- Kluski śląskie z okrasą
- Połówki ziemniaków zapiekane z bazylią, pomidorem i białą Mozzarellą
Dodatki warzywne:
- Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
- Mieszanka sałat z rucolą, czerwoną cebulą, pomidorem, Fetą i oliwą i oliwek
- Sałatka z sałaty lodowej z papryką, zielonym ogórkiem, koprem, szczypiorem i sosem jogurtowym
- Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
- Warzywa grillowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
- Puree z selera z topinamburem
- Puree marchewkowo – imbirowe
- Ratatouille (cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pomidor)
Przekąski mięsne:
- Naleśniki meksykańskie
- Panierowane kapelusze pieczarek faszerowane ciecierzycą i kiełbasą chorizo zapiekane serem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem wieprzowo – sezamowym
- Ziemniak faszerowany kurczakiem z dodatkiem czosnku zapieczony serem
- Szaszłyk drobiowy z ananasem i sezamem
- Szaszłyk drobiowy w słodko-kwaśnej marynacie z kolorowymi warzywami
- Szaszłyki wieprzowe z pieczarkami, cebulą i papryką
- Panierowane kapelusze pieczarek nadziewane szynką i serem Mozzarella
- Roladka z indyka z suszonym pomidorem zawinięta w bakłażana
Przekąski rybne:
- Pomidory faszerowane halibutem i warzywami zapiekane serem
- Fileciki z łososia na salsie oliwkowo – koperkowej
- Roladki z miruny nadziewane oliwką zapiekane Parmezanem
- Krewetki Black Tiger w mleku kokosowym
- Szaszłyki z krewetek z ananasem
- Smażone krewetki z sosem pomidorowym i Fetą
Przekąski wegetariańskie:
- Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Naleśniki ze szpinakiem i serem Feta
- Krokiety ze szpinakiem i serem Feta
- Kotleciki szpinakowe
- Panierowane kotleciki z selera
- Kotleciki warzywne z ciecierzycą
- Kotleciki z cukinii
- Klopsiki z cukinii i kaszy jaglanej na salsie pomidorowej
- Kotlety z soczewicy z sosem pomidorowym
- Szaszłyk warzywny (cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula
- Kompozycja warzyw zapiekanych pod beszamelem
- Risotto z warzywami
- Zapiekanka z cukinii z serem Feta
- Zapiekane pieczarki z serem Brie oraz pietruszką
- Pieczarki w cieście serowym
- Bakłażan faszerowany dynią i jarmużem z dodatkiem Parmezanu
- Panierowane kotleciki z bakłażana i sera Camembert na salsie meksykańskiej
- Pulpeciki warzywne w tajskim sosie
- Cukinia faszerowana jarzynami i kaszą gryczaną
- Cukinia faszerowana kaszotto meksykańskim
Bufet zimny:
Przekąski mięsne:
- Mięsa pieczone: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, rolada z boczku faszerowana warzywami
- Tatar wołowy z dodatkami
- Ruloniki z szynki wypełnione nadzieniem chrzanowo – pieczarkowym
- Roladki z papryki i szynki dojrzewającej z pastą serowo – orzechową i kaparami
- Pieczone kulki mięsne w otoczce sezamowej z dipem czosnkowym
- Ruloniki z tortilli z szynką i suszonymi pomidorami
- Fileciki z kurczaka w panierce słonecznikowo – migdałowej z dipem ziołowym
- Roladki z indyka z brokułami i szynką
- Wrapsy z kurczakiem i warzywami w rożku z tortilli
- Zawijasy z grillowanej cukinii z kurczakiem i czosnkiem
- Carpaccio wołowe z kaparami i Parmezanem
- Tajska sałatka z wołowiną w kubeczkach z ogórka
- Pikantne ruloniki z tortilli z chorizo i papryczkami chilli
- Kuleczki mięsne nadziewane serem Lazur
- Polędwiczki drobiowe w panierce orzechowej
Przekąski rybne:
- Zawijanki z papieru ryżowego z krewetkami i słodkim sosem chilli
- Ruloniki z tortilli z łososiem wędzonym i serkiem Mascarpone
- Brokuły otoczone łososiem wędzonym z dodatkiem sosu czosnkowego
- Roladki z łososia z kremowym serkiem i korniszonem
- Siekany tatar z łososia z czarnym kawiorem
- Carpaccio z łososia z oliwkami i Parmezanem
- Krewetki w cieście ziemniaczanym z sosem słodko – pikantnym
- Krążki świeżego ogórka z masą serowo – łososiową
- Siekany tatar ze śledzia z jabłkiem i orzeszkami pinii
- Koreczki krewetkowe z grillowana cukinią i pomidorkiem
- Pierożki won-ton z krewetką i pastą curry
Przekąski wegetariańskie:
- Roladki z cukinii nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
- Roladki z cukinii faszerowane Mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Roladki z cukinii z Fetą i orzechami
- Łódeczki z cykorii z pastą orzechowo – serową
- Pasztety mix: z dyni, ciecierzycy, buraków
- Ruloniki z tortilli z guacamole i świeżymi warzywami
- Muffinki jajeczne z pieczarkami
- Roladki z grillowanej cukinii z tofu i ogórkiem konserwowym
- Ruloniki z tortilli z hummusem i warzywami konserwowymi
- Roladki z grillowanego bakłażana z musem z ciecierzycy
- Słone krakersy z pastą pomidorową i świeżą bazylią
- Słupki świeżych warzyw
- Wybór past: Guacamole, Hummus, pasta z pieczonej papryki
Kanapki koktajlowe (bagietka / pieczywo razowe):
- Wędliny(różne rodzaje), ser żółty, sałata, pomidor, ogórek świeży, warzywa dekoracyjne, masło
- Łosoś wędzony, jajko, kapary, sałata, warzywa dekoracyjne, Mascarpone
- Ser Gorgonzola, Brie, Królewski, sałata, warzywa dekoracyjne, masło
- Kurczak orientalny, ananas, kukurydza, sałata, masło
- Schab pieczony, sos tatarski, kurka marynowana, masło
- Serek twarogowy, ogórek konserwowy, jajko, papryka świeża, szczypior, warzywa dekoracyjne
- Mozzarella Galbani, pomidor, bazylia, masło
- Pasta jajeczna, kolorowe warzywa, kiełki
Koreczki:
- Łosoś wędzony z ananasem
- Mozzarella Galbani mini, pomidor koktajlowy, bazylia
- Trójkąciki panierowane sera Camembert z winogronem
- Kulki mięsne w otoczce sezamowej z mini warzywami konserwowymi
- Melon owijany w szynce dojrzewającej z rukolą
- Ser żółty, suszony pomidor, oliwka
- Oliwki w chrupiącej panierce z serem Feta
- Tradycyjne: wędlina, ser żółty, warzywa konserwowe
- Trójkąciki chlebowe z pastą paprykową i ogórkiem
- Trójkąciki chlebowe z łososiem wędzonym i serkiem Mascarpone
Rożki z ciasta francuskiego:
- ze szpinakiem i serem Feta
- z szynką i pieczarkami
- z pikantnym nadzieniem mięsnym
- z bekonem i serem
- z szynką i serem
- z kiełbasą chorizo i warzywami ratatouille
- z pieczoną dynią, papryczką peperoni i Parmezanem
Tartinki (vol au vent/słone bebeczki/krążki pumpernikla):
- z sałatką krewetkową
- z pastą guacamole
- z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem
- z serkiem śmietankowym, szynką dojrzewającą i oliwką
- z pastą paprykową i oliwką
- z pastą łososiową i czarnym kawiorem
- z pastą serową i trójkątami Złocistego Lazura
- z pastą szczypiorkową i różyczkami wędzonego łososia
- z buraczanym hummusem i czarnuszką
- z musem z wędzonego pstrąga i kaparami
- z serkiem Ricotta i suszonymi pomidorami
- z pastą ziołową i krewetkami koktajlowymi
Sałatki:
- Caprese z Mozzarellą, pomidorami i bazylią
- Z kurczakiem grillowanym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos: winegret/curry/jogurtowy/czosnkowy)
- Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ananasa, brzoskwini (sos winegret – malinowy)
- Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
- Grecka z serem Feta, czarnymi oliwkami i krążkami czerwonej cebuli na kompozycji ogórka i pomidora (sos winegret)
- Z panierowanymi trójkątami sera Camembert na kompozycji sałat, winogron i ananasa (sos winegret – malinowy)
- Z łososiem wędzonym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki z sosem (sos: winegret/jogurtowy/czosnkowy)
- Cezar z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos Cezar)
- Z tuńczykiem, oliwkami i jajkiem na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
- Z panierowanym serem Feta i suszonymi pomidorami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
- Makaronowa z tuńczykiem, brokułami, oliwkami, jajkiem
- Makaronowa z Fetą, oliwkami, suszonymi pomidorami, papryką, czerwoną cebulą, ogórkiem i oliwą z oliwek
- Z mini Camembertem, brzoskwinią i gruszką (sos żurawinowy)
- Meksykańska z makaronem, czerwoną fasolą i kukurydzą
- Sałatka z cytrynowymi krewetkami, papryczką chilli na świeżych warzywach (sos czosnkowy)
Bufet słodki:
Deser w szkle:
- Deser brzoskwiniowy z biszkoptami i kremem waniliowym
- Pana – Cotta z musem malinowym
- Tiramisu
- Deser czekoladowy z wiśniami
Ciasta:
- Z masą budyniową
- Biszkoptowe z owocami i galaretką
- Marchewkowe
- Sernik
- Jabłecznik
Różności:
- Sałatka owocowa z Pana – Cottą w sosie malinowym
- Sakiewki naleśnikowe z sałatką owocową
- Szaszłyki owocowe
- Babeczki koktajlowe z kremem: czekoladowym / malinowym / śmietankowym / kajmakowym
- Muffiny: czekoladowe / malinowe
- Croissanty: classic / czekoladowe / z marmoladą