Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszą Ofertą Cateringową.
Zupy dostarczane są w kociołkach grzewczych z podłączeniem do prądu, natomiast wszystkie przekąski ciepłe w specjalnych podgrzewaczach.
Wszystkie wybrane przez Państwa przekąski zimne serwujemy z szykownym przyozdobieniem z warzyw i owoców na eleganckich metalowych lub porcelanowych paterach (gotowe do podania na stole).
Gotowe i przystrojone dania dostarczymy do firmy i do domu. W obrębie Szczecina zapewniamy dowóz gratis!
Na Państwa życzenie przygotujemy ofertę wstępną wraz z wyceną. Prosimy o przesłanie informacji na temat wstępnej ilości zaproszonych Gości, planowanego budżetu oraz terminu realizacji cateringu
na adres e-mail: paulina.kosior@santorinibar.pl lub catering@santorinibar.pl
Minimalne zamówienie to 5 porcji/sztuk z jednego rodzaju potrawy. Minimalna kwota zamówienia 500 zł.
Bufet ciepły
Zupy:
- Krem z batatów ze szczypiorkiem
- Krem z borowików
- Krem z brokułów z grzankami
- Krem z pomidorów z Mozzarellą Galbani
- Krem z pieczonych czerwonych warzyw ze świeżą pietruszką
- Krem z cukinii i zielonej soczewicy z curry
- Rosół z makaronem
- Pikantna gulaszowa
- Żurek z białą kiełbasą
- Barszcz ukraiński
- Pomidorowa z makaronem
- Ogórkowa
Wieprzowina:
- Karkówka duszona w sosie własnym
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i Fetą w sosie serowym
- Polędwiczki wieprzowe owijane boczkiem w sosie z podgrzybków
- Polędwiczki wieprzowe nadziewane wędzonym serem i suszonymi pomidorami owinięte szynką dojrzewającą w pikantnym sosie pomidorowo – ziołowym
- Saszetki schabowe wypełnione grzybami w sosie pieczeniowym
- Pieczony schab z kolorowym pieprzem w sosie węgierskim
- Schab w sosie grzybowym
- Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami
- Pieczeń z szynki wieprzowej w glazurze miodowej w klasycznym sosie pieczeniowym
- Wolno pieczony schab nadziany suszonymi pomidorami na włoskim sosie Napoli
Drób:
- Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem Feta w sosie serowym
- Filet z kurczaka w tradycyjnej panierce z ananasem zapiekany serem
- Filet z kurczaka w panierce biszkoptowej
- Filet z kurczaka w sosie serowo – brokułowym
- Grillowany filet z kurczaka nadziewany serem Mozzarella i suszonymi pomidorami
- Grillowany filet z kurczaka nadziewany szynką i brokułami w sosie śmietanowym
- Filet z kurczaka zawijany w boczku z sosem paprykowym
- Pierś drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem Cheddar
- Grillowany filet drobiowy soute z pomidorem zapiekany Mozzarellą
- De’volaille z masełkiem i pietruszką
- Gniazdka drobiowe z farszem z pieczarek zapieczone Mozzarellą na pomidorowo-ziołowym sosie
- Kotlet szwajcarski z drobiu z aromatycznym serem Mimolette
- Udo z kurczaka faszerowane szpinakiem
Ryby:
- Miruna na czosnkowym szpinaku zapiekana serem
- Dorsz w czerwonym Pesto z płatkami prażonych migdałów
- Filet z dorsza na pieczonych batatach z zielonym Pesto i płatkami chilli
- Polędwica z dorsza na carpaccio z marchewki z żurawiną i świeżą kolendrą
- Filet z sandacza w sosie chrzanowo – buraczkowym
- Łosoś pieczony w ziołach
- Tilapia z kruszonką ziołową na sosie pomidorowo-karczochowym
Dodatki skrobiowe:
- Szpinakowe Gnocchi w sosie bazyliowym
- Pieczone ziemniaki w ziołach
- Ziemniaki z koperkiem
- Ryż kolorowy
- Kasza jaglana / bulgur
- Kluski śląskie z okrasą
Dodatki warzywne:
- Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
- Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
- Colesław tradycyjny
- Surówka z kapusty pekińskiej i kolorowych warzyw
- Buraczki z cebulką
- Mizeria
- Ratatouille (cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pomidor)
Przekąski mięsne:
- Naleśniki z farszem meksykańskim zapieczone serem
- Szaszłyk drobiowy w słodko-kwaśnej marynacie z kolorowymi warzywami
- Panierowane kapelusze pieczarek nadziewane szynką i serem Mozzarella
- Pierogi mięsna z okrasą
Przekąski wegetariańskie:
- Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Krokiety ze szpinakiem i serem Feta
- Krokiety z serem i pieczarkami
- Kotleciki warzywne z ciecierzycą
- Klopsiki z cukinii i kaszy jaglanej na salsie pomidorowej
- Kotlety z soczewicy z sosem pomidorowym
- Szaszłyk warzywny (cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula
- Risotto z warzywami
Bufet zimny:
Przekąski mięsne:
- Mięsa pieczone: polędwiczka wieprzowa z pudrem pietruszkowym, karkówka w marynacie z suszonych grzybów, schab ze śliwką (chrzan, ćwikła)
- Ruloniki z szynki wypełnione nadzieniem chrzanowo – pieczarkowym
- Ruloniki z tortilli z szynką i suszonymi pomidorami
- Fileciki z kurczaka w panierce słonecznikowo – migdałowej z dipem ziołowym
- Wrapy z kurczakiem i warzywami w rożku z tortilli
- Polędwiczki drobiowe w panierce kukurydzianej z sosem tatarskim
- Ruloniki z tortilli z kurczakiem, twarożkiem chilli, kukurydzą i świeżymi warzywami
- Mini croissant z boczkiem, twarożkiem i szalotką
- Mini burger drobiowy w Panko w bułce z dodatkami
- Mini burger wołowy z sosem BBQ w bułce z dodatkami
Przekąski rybne:
- Ruloniki z tortilli z łososiem wędzonym i warzywami
- Krewetki w cieście ziemniaczanym z sosem słodko – pikantnym
- Siekany tatar ze śledzia z jabłkiem i orzeszkami pinii
- Sałatka śledziowa z mango i awokado
- Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i serkiem
- Krewetki smażone w Panko podane z dipem mango
Przekąski wegetariańskie:
- Roladki z cukinii faszerowane Mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Ruloniki z tortilli z guacamole i świeżymi warzywami
- Ruloniki z tortilli z hummusem i warzywami konserwowymi
- Roladki z grillowanego bakłażana z musem z ciecierzycy
- Krakersy z pastą pomidorową i świeżą bazylią
- Słupki świeżych warzyw
- Wybór past: Guacamole, Hummus, pasta z pieczonej papryki
Kanapki koktajlowe (bagietka / pieczywo razowe):
- Wędliny(różne rodzaje), ser żółty, sałata, pomidor, ogórek świeży, warzywa dekoracyjne, masło
- Łosoś wędzony, jajko, kapary, sałata, warzywa dekoracyjne, Mascarpone
- Kurczak orientalny, ananas, kukurydza, sałata, masło
- Schab pieczony, sos tatarski, kurka marynowana, masło
- Serek twarogowy, ogórek konserwowy, jajko, papryka świeża, szczypior, warzywa dekoracyjne
- Mozzarella Galbani, pomidor, bazylia, zielone Pesto
- Pasta jajeczna, kolorowe warzywa, kiełki
Koreczki:
- Mozzarella Galbani mini, pomidor koktajlowy, bazylia
- Trójkąciki panierowane sera Camembert z winogronem
- Kulki mięsne w otoczce sezamowej z mini warzywami konserwowymi
- Melon owijany w szynce dojrzewającej z rukolą
- Tradycyjne: wędlina, ser żółty, warzywa konserwowe
Rożki z ciasta francuskiego:
- ze szpinakiem i serem Feta
- z serem i pieczarkami
- z pikantnym nadzieniem mięsnym
- z bekonem i serem
Tartinki (w kruchych babeczkach):
- z pastą guacamole
- z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem
- z serkiem śmietankowym, szynką dojrzewającą i oliwką
- z pastą paprykową i oliwką
- z pastą szczypiorkową i wędzonym łososiem
Sałatki:
- Caprese z Mozzarellą, pomidorami i bazylią
- Z kurczakiem grillowanym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos: winegret/curry/jogurtowy/czosnkowy)
- Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ananasa, brzoskwini (sos winegret – malinowy)
- Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
- Grecka z serem Feta, czarnymi oliwkami i krążkami czerwonej cebuli na kompozycji ogórka i pomidora (sos winegret)
- Cezar z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos Cezar)
- Makaronowa z tuńczykiem, brokułami, oliwkami, jajkiem
- Makaronowa z Fetą, oliwkami, suszonymi pomidorami, papryką, czerwoną cebulą, ogórkiem i oliwą z oliwek
- Meksykańska z makaronem, czerwoną fasolą i kukurydzą
Bufet słodki:
Desery:
- Mini panna cotta z musem malinowym
- Mini tiramisu
- Leśny mech
- Deser mango z nasionami chia
- Mini Pavlova
- Kolorowe Muffinki dla dzieci z nadzieniem czekoladowym lub owocowym
- Kolorowe Donuty
Ciasta:
- Orzechowiec
- Tiramisu
- Z owocami i galaretką
- Snickers
- Sernik
- Jabłecznik