Pełne menu cateringowe

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszą Ofertą Cateringową.

Zupy dostarczane są w kociołkach grzewczych z podłączeniem do prądu, natomiast wszystkie przekąski ciepłe w specjalnych podgrzewaczach.
Wszystkie wybrane przez Państwa przekąski zimne serwujemy z szykownym przyozdobieniem z warzyw i owoców na eleganckich metalowych lub porcelanowych paterach (gotowe do podania na stole).

Gotowe i przystrojone dania dostarczymy do firmy i do domu. W obrębie Szczecina zapewniamy dowóz gratis!

Na Państwa życzenie przygotujemy ofertę wstępną wraz z wyceną. Prosimy o przesłanie informacji na temat wstępnej ilości zaproszonych Gości, planowanego budżetu oraz terminu realizacji cateringu

na adres e-mail: paulina.kosior@santorinibar.pl lub catering@santorinibar.pl

Minimalna kwota zamówienia to 3000,00 zł lub 60,00 zł/os. przy minimum 50 osobach.

Bufet ciepły

Zupy:

  • Krem z batatów z czerwoną cebulką i szczypiorkiem
  • Krem z borowików
  • Krem z brokułów z grzankami
  • Krem z pomidorów z Mozzarellą Galbani
  • Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym
  • Krem z pieczonych buraków z kozim serem, miodem i melisą
  • Krem z selera z topinamburem
  • Rybna z łososiem i owocami morza
  • Zupa curry z ryżem, zielonym groszkiem i papryką
  • Zupa serowa z grzankami

Cielęcina:

  • Eskalopki cielęce w chrupiącej panierce serowej
  • Roladki cielęce z szynką dojrzewającą
  • Roladki cielęce nadziewane boczkiem i wędzonym serem w sosie z suszonych pomidorów
  • Medaliony cielęce duszone w sosie grzybowym
  • Cielęcina zawijana z grzybami w sosie paprykowym

Wieprzowina:

  • Karkówka grillowana w ziołach z dipem czosnkowym
  • Sakiewka z karkówki z papryką i pieczarkami
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane wiśniami w bekonie serwowane w sosie własnym
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i Fetą w sosie serowym
  • Polędwiczki wieprzowe owijane boczkiem w sosie z podgrzybków
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane wędzonym serem i suszonymi pomidorami owinięte szynką dojrzewającą w pikantnym sosie pomidorowo – ziołowym
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej faszerowane chrzanem owijane boczkiem
  • Eskalopki wieprzowe ze schabu w sosie z suszonych pomidorów
  • Saszetki schabowe wypełnione grzybami w sosie pieczeniowym
  • Pieczony schab z kolorowym pieprzem w sosie węgierskim
  • Schab w sosie grzybowym

Drób:

  • Pierś z kaczki pieczona w mandarynkach w sosie z dodatkiem majeranku
  • Pierś z kaczki w winnym sosie porzeczkowym
  • Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem Feta w sosie serowym
  • Filet z kurczaka w tradycyjnej panierce z ananasem zapiekany serem
  • Filet z kurczaka w panierce kukurydzianej
  • Filet z kurczaka w sosie serowo – brokułowym
  • Grillowany filet z kurczaka nadziewany serem Mozzarella i suszonymi pomidorami
  • Grillowany filet z kurczaka nadziewany szynką i brokułami w sosie śmietanowym
  • Filet z kurczaka zawijany w boczku z sosem paprykowym
  • Pierś drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem Cheddar
  • Grillowany filet drobiowy soute z pomidorem zapiekany Mozzarellą
  • Pierś z kurczaka nadziewana oliwkami, papryką i selerem naciowym
  • Kieszonka drobiowa faszerowana kiełbasą chorizo i papryką
  • Delikatna pierś z kurczaka marynowana w jogurcie
  • Pierś z kurczaka w serowej panierce z czerwonym Pesto
  • Filet z indyka w panierce z kaszy jaglanej
  • Polędwiczki z indyka w panierce orzechowej
  • Eskalopki z indyka w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem jalapeno
  • Pierś z indyka zapiekana z żurawiną i białą Mozzarellą
  • Grillowany filet z indyka na puree buraczano-chrzanowym
  • Udo z kurczaka faszerowane szpinakiem

Ryby:

  • Miruna na czosnkowym szpinaku zapiekana serem
  • Miruna w ziołach na talarkach z batatów i buraka
  • Dorsz w czerwonym Pesto z płatkami prażonych migdałów
  • Filet z dorsza na pieczonych batatach z zielonym Pesto i płatkami chilli
  • Polędwica z dorsza na carpaccio z marchewki z żurawiną i świeżą kolendrą
  • Filet z sandacza w sosie chrzanowo – buraczkowym
  • Łosoś pieczony w folii w zielonym Pesto
  • Grillowany łosoś serwowany z krewetkami Black Tiger w sosie kaparowo – oliwkowym
  • Tilapia z kruszonką ziołową na sosie pomidorowo-karczochowym
  • Sandacz w marynacie z cytrusów

Dodatki skrobiowe:

  • Gnocchi w sosie śmietanowym
  • Gnocchi w sosie szpinakowym
  • Talarki ziemniaczane z patelni
  • Pieczone ćwiartki ziemniaków z rozmarynem
  • Puree z ziemniaków z dodatkiem pomidorów zielonego groszku i marchewki
  • Puree ziemniaczano – kalafiorowe
  • Ziemniaki owijane boczkiem
  • Ryż kolorowy
  • Kasza jaglana / bulgur
  • Kluski śląskie z okrasą
  • Połówki ziemniaków zapiekane z bazylią, pomidorem i białą Mozzarellą

Dodatki warzywne:

  • Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
  • Mieszanka sałat z rucolą, czerwoną cebulą, pomidorem, Fetą i oliwą i oliwek
  • Sałatka z sałaty lodowej z papryką, zielonym ogórkiem, koprem, szczypiorem i sosem jogurtowym
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
  • Warzywa grillowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
  • Puree z selera z topinamburem
  • Puree marchewkowo – imbirowe
  • Ratatouille (cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pomidor)

Przekąski mięsne:

  • Naleśniki meksykańskie
  • Panierowane kapelusze pieczarek faszerowane ciecierzycą i kiełbasą chorizo zapiekane serem
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem wieprzowo – sezamowym
  • Ziemniak faszerowany kurczakiem z dodatkiem czosnku zapieczony serem
  • Szaszłyk drobiowy z ananasem i sezamem
  • Szaszłyk drobiowy w słodko-kwaśnej marynacie z kolorowymi warzywami
  • Szaszłyki wieprzowe z pieczarkami, cebulą i papryką
  • Panierowane kapelusze pieczarek nadziewane szynką i serem Mozzarella
  • Roladka z indyka z suszonym pomidorem zawinięta w bakłażana

Przekąski rybne:

  • Pomidory faszerowane halibutem i warzywami zapiekane serem
  • Fileciki z łososia na salsie oliwkowo – koperkowej
  • Roladki z miruny nadziewane oliwką zapiekane Parmezanem
  • Krewetki Black Tiger w mleku kokosowym
  • Szaszłyki z krewetek z ananasem
  • Smażone krewetki z sosem pomidorowym i Fetą

Przekąski wegetariańskie:

  • Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem Feta
  • Krokiety ze szpinakiem i serem Feta
  • Kotleciki szpinakowe
  • Panierowane kotleciki z selera
  • Kotleciki warzywne z ciecierzycą
  • Kotleciki z cukinii
  • Klopsiki z cukinii i kaszy jaglanej na salsie pomidorowej
  • Kotlety z soczewicy z sosem pomidorowym
  • Szaszłyk warzywny (cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula
  • Kompozycja warzyw zapiekanych pod beszamelem
  • Risotto z warzywami
  • Zapiekanka z cukinii z serem Feta
  • Zapiekane pieczarki z serem Brie oraz pietruszką
  • Pieczarki w cieście serowym
  • Bakłażan faszerowany dynią i jarmużem z dodatkiem Parmezanu
  • Panierowane kotleciki z bakłażana i sera Camembert na salsie meksykańskiej
  • Pulpeciki warzywne w tajskim sosie
  • Cukinia faszerowana jarzynami i kaszą gryczaną
  • Cukinia faszerowana kaszotto meksykańskim

Bufet zimny:

Przekąski mięsne:

  • Mięsa pieczone: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, rolada z boczku faszerowana warzywami
  • Tatar wołowy z dodatkami
  • Ruloniki z szynki wypełnione nadzieniem chrzanowo – pieczarkowym
  • Roladki z papryki i szynki dojrzewającej z pastą serowo – orzechową i kaparami
  • Pieczone kulki mięsne w otoczce sezamowej z dipem czosnkowym
  • Ruloniki z tortilli z szynką i suszonymi pomidorami
  • Fileciki z kurczaka w panierce słonecznikowo – migdałowej z dipem ziołowym
  • Roladki z indyka z brokułami i szynką
  • Wrapsy z kurczakiem i warzywami w rożku z tortilli
  • Zawijasy z grillowanej cukinii z kurczakiem i czosnkiem
  • Carpaccio wołowe z kaparami i Parmezanem
  • Tajska sałatka z wołowiną w kubeczkach z ogórka
  • Pikantne ruloniki z tortilli z chorizo i papryczkami chilli
  • Kuleczki mięsne nadziewane serem Lazur
  • Polędwiczki drobiowe w panierce orzechowej

Przekąski rybne:

  • Zawijanki z papieru ryżowego z krewetkami i słodkim sosem chilli
  • Ruloniki z tortilli z łososiem wędzonym i serkiem Mascarpone
  • Brokuły otoczone łososiem wędzonym z dodatkiem sosu czosnkowego
  • Roladki z łososia z kremowym serkiem i korniszonem
  • Siekany tatar z łososia z czarnym kawiorem
  • Carpaccio z łososia z oliwkami i Parmezanem
  • Krewetki w cieście ziemniaczanym z sosem słodko – pikantnym
  • Krążki świeżego ogórka z masą serowo – łososiową
  • Siekany tatar ze śledzia z jabłkiem i orzeszkami pinii
  • Koreczki krewetkowe z grillowana cukinią i pomidorkiem
  • Pierożki won-ton z krewetką i pastą curry

Przekąski wegetariańskie:

  • Roladki z cukinii nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
  • Roladki z cukinii faszerowane Mozzarellą i suszonymi pomidorami
  • Roladki z cukinii z Fetą i orzechami
  • Łódeczki z cykorii z pastą orzechowo – serową
  • Pasztety mix: z dyni, ciecierzycy, buraków
  • Ruloniki z tortilli z guacamole i świeżymi warzywami
  • Muffinki jajeczne z pieczarkami
  • Roladki z grillowanej cukinii z tofu i ogórkiem konserwowym
  • Ruloniki z tortilli z hummusem i warzywami konserwowymi
  • Roladki z grillowanego bakłażana z musem z ciecierzycy
  • Słone krakersy z pastą pomidorową i świeżą bazylią
  • Słupki świeżych warzyw
  • Wybór past: Guacamole, Hummus, pasta z pieczonej papryki

Kanapki koktajlowe (bagietka / pieczywo razowe):

  • Wędliny(różne rodzaje), ser żółty, sałata, pomidor, ogórek świeży, warzywa dekoracyjne, masło
  • Łosoś wędzony, jajko, kapary, sałata, warzywa dekoracyjne, Mascarpone
  • Ser Gorgonzola, Brie, Królewski, sałata, warzywa dekoracyjne, masło
  • Kurczak orientalny, ananas, kukurydza, sałata, masło
  • Schab pieczony, sos tatarski, kurka marynowana, masło
  • Serek twarogowy, ogórek konserwowy, jajko, papryka świeża, szczypior, warzywa dekoracyjne
  • Mozzarella Galbani, pomidor, bazylia, masło
  • Pasta jajeczna, kolorowe warzywa, kiełki

Koreczki:

  • Łosoś wędzony z ananasem
  • Mozzarella Galbani mini, pomidor koktajlowy, bazylia
  • Trójkąciki panierowane sera Camembert z winogronem
  • Kulki mięsne w otoczce sezamowej z mini warzywami konserwowymi
  • Melon owijany w szynce dojrzewającej z rukolą
  • Ser żółty, suszony pomidor, oliwka
  • Oliwki w chrupiącej panierce z serem Feta
  • Tradycyjne: wędlina, ser żółty, warzywa konserwowe
  • Trójkąciki chlebowe z pastą paprykową i ogórkiem
  • Trójkąciki chlebowe z łososiem wędzonym i serkiem Mascarpone

Rożki z ciasta francuskiego:

  • ze szpinakiem i serem Feta
  • z szynką i pieczarkami
  • z pikantnym nadzieniem mięsnym
  • z bekonem i serem
  • z szynką i serem
  • z kiełbasą chorizo i warzywami ratatouille
  • z pieczoną dynią, papryczką peperoni i Parmezanem

Tartinki (vol au vent/słone bebeczki/krążki pumpernikla):

  • z sałatką krewetkową
  • z pastą guacamole
  • z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem
  • z serkiem śmietankowym, szynką dojrzewającą i oliwką
  • z pastą paprykową i oliwką
  • z pastą łososiową i czarnym kawiorem
  • z pastą serową i trójkątami Złocistego Lazura
  • z pastą szczypiorkową i różyczkami wędzonego łososia
  • z buraczanym hummusem i czarnuszką
  • z musem z wędzonego pstrąga i kaparami
  • z serkiem Ricotta i suszonymi pomidorami
  • z pastą ziołową i krewetkami koktajlowymi

Sałatki:

  • Caprese z Mozzarellą, pomidorami i bazylią
  • Z kurczakiem grillowanym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos: winegret/curry/jogurtowy/czosnkowy)
  • Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ananasa, brzoskwini (sos winegret – malinowy)
  • Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Grecka z serem Feta, czarnymi oliwkami i krążkami czerwonej cebuli na kompozycji ogórka i pomidora (sos winegret)
  • Z panierowanymi trójkątami sera Camembert na kompozycji sałat, winogron i ananasa (sos winegret – malinowy)
  • Z łososiem wędzonym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki z sosem (sos: winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Cezar z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos Cezar)
  • Z tuńczykiem, oliwkami i jajkiem na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Z panierowanym serem Feta i suszonymi pomidorami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Makaronowa z tuńczykiem, brokułami, oliwkami, jajkiem
  • Makaronowa z Fetą, oliwkami, suszonymi pomidorami, papryką, czerwoną cebulą, ogórkiem i oliwą z oliwek
  • Z mini Camembertem, brzoskwinią i gruszką (sos żurawinowy)
  • Meksykańska z makaronem, czerwoną fasolą i kukurydzą
  • Sałatka z cytrynowymi krewetkami, papryczką chilli na świeżych warzywach (sos czosnkowy)

Bufet słodki:

Deser w szkle:

  • Deser brzoskwiniowy z biszkoptami i kremem waniliowym
  • Pana – Cotta z musem malinowym
  • Tiramisu
  • Deser czekoladowy z wiśniami

Ciasta:

  • Z masą budyniową
  • Biszkoptowe z owocami i galaretką
  • Marchewkowe
  • Sernik
  • Jabłecznik

Różności:

  • Sałatka owocowa z Pana – Cottą w sosie malinowym
  • Sakiewki naleśnikowe z sałatką owocową
  • Szaszłyki owocowe
  • Babeczki koktajlowe z kremem: czekoladowym / malinowym / śmietankowym / kajmakowym
  • Muffiny: czekoladowe / malinowe
  • Croissanty: classic / czekoladowe / z marmoladą