Oferta Wigilijna 2018

OFERTA WIGILIJNA 2018
Z myślą o zbliżającym się okresie świątecznym przygotowaliśmy specjalne menu Wigilijne.
Zapraszamy Państwa do skorzystania i rozsmakowania się
w profesjonalnie przygotowanych potrawach.

Zupy:
• Barszcz wigilijny z uszkami
• Rybny kapuśniak z karpiem
• Słodko-ostra zupa grzybowa z kluseczkami

Dania ciepłe:
• Tradycyjny karp smażony
• Filet z karpia smażony soute z pieczarkami
• Pierogi z kapustą i grzybami
• Pierogi ruskie z cebulą
• Pierogi ze szpinakiem i serem Feta w sosie śmietanowym
• Kapusta wigilijna z grzybami
• Krokiety z kapustą i grzybami
• Krokiety z serem i pieczarkami
• Dorsz w panierce kukurydzianej na sosie ogórkowym
• Pieczona rolada z indyka na sosie z suszonych grzybów
• Pieczona pierś z gęsi w sosie piernikowo – malinowym
• Smażony łosoś w panierce grzybowej
• Pieczone filety z sandacza na ragout z pomidora i bazylii

Przekąski zimne:
• Terrina z łososia wędzonego
• Terrina z karpia z rodzynkami
• Tymbaliki z wędzonego pstrąga
• Cytrynowe tymbaliki z dorsza
• Śledź pod pierzynką
• Śledź z cebulą i lubczykiem w oleju
• Koreczki śledziowe z papryką
• Sałatka śledziowa z mango i awokado
• Tatar ze śledzia z jabłkami i orzeszkami pinii
• Śledzie w pomidorach z rodzynkami
• Ryba po grecku
• Ryba w galarecie
• Sałatka jarzynowa
• Rożki z ciasta francuskiego faszerowane kapustą i grzybami
• Galantyna z kaczki z suszoną żurawiną
• Faworki z karpia
• Różyczki z łososia marynowanego w cytrusach na pumperniklu z serkiem ziołowym
• Jajka garnirowane łososiem wędzonym
• Jajka panierowane zapiekane z pieczarkami
• Jajka faszerowane z musem z makreli
• Sum wędzony w całości z dodatkami ok. 1 kg
• Pstrąg faszerowany z ziołami ok. 0,5 kg
• Roladki z cukinii i białej ryby
• Pieczona miruna w zalewie warzywno-octowej
• Pieczony pasztet z wątróbkami i grzybami
• Rolada z boczku w majeranku i musztardzie
• Karkówka pieczona w czosnku
• Makaronowe muszelki faszerowane rybą w auszpiku
• Sałatka ziemniaczana z wędzonym dorszem
• Patera rybna (pstrąg faszerowany, sandacz w galarecie, roladki z pstrąga z zalewy octowej, terrina z łososia i dorsza, krewetki w cieście, gravlax) ok. 1,6 kg

Ciasta:
• Makowiec
• Sernik
• Szarlotka
• Z masą budyniową
• Marchewkowe
• Jogurtowe

Inne:
• Kompot z suszonych owoców

Gotowe i przystrojone dania dostarczymy do firmy i do domu.
Na Państwa życzenie przygotujemy ofertę wstępną wraz z wyceną.

Prosimy o przesłanie ilości osób oraz terminu (w przypadku spotkań firmowych)
na adres e-mail: paulina.kosior@santorinibar.pl lub info@santorinibar.pl

Tel.: 509-361-001